Говорили про фронт та підготовку до Саміту миру: Зеленський у Парижі зустрівся з представниками Конгресу США. Відео

Президент України Володимир Зеленський у Парижі зустрівся з представниками Конгресу США. Політики говорили про фронт та підготовку до Саміту миру у Швейцарії.

Про це український лідер повідомив у Telegram. Зокрема, він подякував американським політикам за важливу військову та фінансову допомогу.

“У Парижі провів зустрічі з двопартійними делегаціями Сенату та Палати представників Конгресу США”, – написав президент і подякував за міцну підтримку.

Він також додав, що під час цих зустрічей розповів про ситуацію на фронті, зокрема про постійні масовані російські обстріли керованими авіаційними бомбами та ударними дронами та ракетами. Президент наголосив, що дозвіл США на обмежене використання американської зброї на полі бою є надзвичайно важливим.

“Обговорили конкретні кроки, які дадуть змогу зменшити можливості Росії обстрілювати обʼєкти цивільної інфраструктури”, – зазначив Володимир Зеленський.

Окрім того, президент закликав продовжити роботу над спрямуванням заморожених активів держави-агресорки РФ на підтримку України.

Володимир Зеленський і члени Конгресу також обмінялися думками щодо підтримки нашої країни на шляху до НАТО та підготовки безпекової угоди між Україною та США.

Другим важливим питанням під час зустрічі було питання підготовки до Глобального саміту миру.

“Цінуємо співпрацю із США щодо підтримання Саміту та залучення до участі в ньому широкого кола держав і лідерів”, – резюмував цю зустріч президент.

Як повідомляв OBOZ.UA, 7 червня президент України Володимир Зеленський у Франції зустрівся з президентом США Джо Байденом. Під час перемовин американський лідер оголосив про новий пакет зброї для України на суму 225 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Володимир Зеленський виступив перед парламентом Франції. З трибуни Національних зборів він заявив, що Європа перестала бути континентом миру. Присутні зустрічали українського лідера бурхливими оваціями.

Під час свого виступу Зеленський також відкинув можливість територіальних поступок РФ задля завершення війни та заявив, що Україна зможе перемогти.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

6

6

1

3

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *