Ганна Маляр та Інна Совсун посперечалися в ефірі про демобілізацію – нардепка розплакалася

Фото: скріншот

Екс-заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі на телеканалі “Суспильне” під час обговорення питання демобілізації військових ЗСУ довела депутата Інну Совсун до сліз.

В ефірі обговорювали, чому із ухваленого закону про мобілізацію прибрали пункт про демобілізацію військових ЗСУ. Маляр наголосила, що росіяни щомісяця оформлюють на контракт на службу близько 30 тисяч людей. Окрім цього, вони проводять приховану мобілізацію та наберуть ще 300 тисяч до армії.

– Є ризик відкриття ще одного фронту. І в такій ситуації було б дуже дивно, якби було прийнято норму про демобілізацію. Чи потрібно її доопрацьовувати – звісно, ​​треба… Нині це питання системно вирішене, і ротація відбувається. Не можна оголошувати ні кількість, ні обсяги, ні підрозділи. Але вона нарешті відбувається вперше з початку повномасштабного вторгнення. Таким чином, щоби не завдавати шкоди нашій боєздатності, — прокоментувала Маляр.

Інна Совсун у відповідь на слова Маляр заявила, що її чоловік пішов захищати країну на початку повномасштабного вторгнення Росії. За два роки він майже не бачив своїх дітей. І тому ротація не врятує військових, наголосила вона.

– Я два роки на нього чекаю. Я регулярно не сплю ночами, так само, як сотні тисяч інших жінок, які чекають на своїх чоловіків. Є мільйони інших чоловіків, які також можуть воювати. У нас воюють не ті, що пішли 24 лютого, у нас воює вся країна. Зараз те, що ви кажете, ви перекладаєте відповідальність на тих, хто зробив найважливіший, найскладніший момент в історії. А ви зараз вдаєте цієї проблеми не існує. Що ці люди залізні та можуть воювати далі. Він за два роки ледве бачив своїх дітей. І ротація цього не врятує. Ротація нікого не врятує, — сказала вона зі сльозами на очах.

У соцмережах активно обговорюють суперечку між політиками, багато хто підтримує Совсун, у тому числі політики. Нардеп Вікторія Войцицька, звертаючись до колеги , написала: “Моя глибока пошана тобі і твоєму чоловікові. Поведінка Маляр є огидною та аморальною”.

Співголова партії Європейська солідарність Ірина Геращенко, яка також була присутня на телеефірі, зазначила, що нардеп говорила «від імені сотень тисяч дружин, дочок та коханих» і висловила їй величезну повагу та подяку.

Письменник і військовий Артем Чех підкреслив, що більшість тих, хто йшов у перші дні на війну, йшли за справедливість. Добровольці йшли звільняти та рятувати території, людей, державу та державність. І тепер чути про те, що “пацани, ви ж знали, що це безстроково – огидно. Бо якби пацани були останніми, якби не було ким замінити…. Але є ким”.

Після конфлікту Совсун написала, що не може забути слова Маляра про те, що військові знали, на що йдуть і самі винні. “Вони ж знали, що це до кінця війни… Самі винні”, ага. Як тепер це забути?”, – Написала вона. Маляр коментувати суперечку поки не стала, але напередодні виклала до мережі запис частини ефіру. Вона зазначила, що якщо Україна запровадить демобілізацію за тих умов, у яких зараз перебуває, то «просто втратить боєздатну армію».

  • Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект про мобілізацію (№10449). За відповідне рішення проголосували 283 народні депутати на пленарному засіданні Верховної Ради у четвер.
  • Рада виключила питання демобілізації та ротації із законопроекту про мобілізацію.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *