До Верховної Ради надійшли подання на призначення нових міністрів: повний перелік

До Верховної Ради у середу, 4 вересня, за пропозицією парламентської фракції “Слуга народу” надійшли подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про нові призначення в уряді. Напередодні відбулося засідання фракції за участі президента Володимира Зеленського, де обговорювали, зокрема й кадрові ротації в Кабінеті міністрів.

Відео дня

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук на своєму каналі в Telegram. Зокрема, до парламенту надійшли подання про призначення:

Ольги Стефанішиної віцепремʼєр-міністеркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністеркою юстиції;

Олексія Кулеби віце-прем’єр-міністром з відновлення України – міністром розвитку громад та територій;

Віталія Коваля – міністром аграрної політики та продовольства;

Матвія Бідного міністром молоді та спорту;

Світлани Гринчук міністром захисту довкілля та природних ресурсів;

Наталії Калмикової міністром у справах ветеранів;

Германа Сметаніна міністром з питань стратегічних галузей промисловості;

Миколи Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій України.

Зазначимо, що раніше міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що вона переходить на роботу до Офісу президента України. Там вона обійме посаду заступника голови.

До ОП також перейшов міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія за підсумками засідання зі “слугами” також повідомив, що новим міністром закордонних справ може стати Андрій Сибіга.

Нагадаємо, що 3 вересня спікер ВРУ Руслан Стефанчук повідомив, що до парламенту надійшли заяви про відставку від кількох високопосадовців. У відставку подали Олександр Камишін, Ольша Стефанішина, Ірина Верещук, а такоже міністр юстиції Денис Малюська, міністр захисту довкілля і природних ресурсів Руслан Стрілець та очільник МЗС Дмитро Кулеба.

У середу, 4 вересня, Верховна Рада більшістю голосів підтримала відставку Стефанішиної, Камишіна, Малюськи та Стрільця. Голосування щодо звільнення голови Фонду держмайна Віталія Коваля та віцепрем’єрки Верещук провалили. Також було перервано голосування за звільнення Дмитра Кулеби.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Володимир Зеленський прокоментував кадрові перестановки в Кабінеті міністрів України. Він пояснив їх необхідністю посилити політику держави на різних напрямах, зокрема й дипломатичному.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

18

0

18

5

3

0

842Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *