”Це наш топовий пріоритет”: Зеленський сказав, коли чекати рішення Європейської ради про початок переговорів щодо вступу України в ЄС

Європейська Рада має схвалити рекомендації Єврокомісії відкрити переговори з Україною про членство держави у блоці. Рішення має бути ухвалено у грудні 2023 року.

Відео дня

Про це сказав глава української держави Володимир Зеленський у зверненні до українського народу у середу, 8 листопада. За його словами, Україна виконує свою частину вимог, оскільки для нашої країни членство у Євросоюзі є топовим пріоритетом (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Президент наголосив, що влада держави знає, які кроки мають бути виконані після рішення Європейської ради, щоб наближати основну мету – вступ України в ЄС.

“Українська свобода, українські інституції, наш спільний європейський дім ставатимуть тільки сильнішими”, – додав він.

Зеленський зазначив, що у Кабінеті міністрів та в українському парламенті уже відбулися наради щодо законопроєктів та реформ, які стоять в основі нашого руху у Європейський Союз.

“Сподіваюсь, що Єврокомісія якнайшвидше почне реалізацію і своєї частини роботи – оцінку відповідності законодавства України праву Європейського Союзу”, – підсумував прзидент.

8 листопада ЄК дала рекомендацію розпочати переговори про членство України в Європейському Союзі. Процес буде запущено наприкінці березня 2024 року. Однак прискореної процедури вступу не буде, Україні потрібно буде забезпечити розвиток у деяких сферах.

Як повідомляв OBOZ.UA, 8 листопада Зеленський провів зустріч із пані посол Євросоюзу в Україні Катаріною Матерновою та підписав указ “Про деякі заходи щодо підготовки до переговорного процесу щодо вступу України до Європейського Союзу”.

Лише перевірено інформацію в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

1

1

1

1

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *