Бізнесмен із блискучою репутацією та пакетом скандалів: Чим відомий Ігор Мазепа

Фото: instagram.com/igor.mazepa/

Біографію Ігоря Мазепи читати дуже цікаво. Далеко не літня людина – 48 років – живе дуже активним життям (чи триватиме його активність після затримання на пункті пропуску дорогою до Польщі – колись дізнаємось). Студентом вивчав міжнародну економіку та право, у 19 років розпочав кар’єру інвестиційного банкіра у російсько-американській інвесткомпанії, потім переходив на позиції директора в інших аналогічних структурах, поки 2004-го не заснував власну інвестиційну компанію Concorde Capital.

Крім цього: входив до наглядової ради російського «Альфа-Банку». Був одним із власників платіжної системи QIWI. Був членом партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка. Міцно дружив із головою адміністрації президента України у 2014-2016 роках Борисом Ложкіним. Входив до наглядової ради державного Укрексімбанку та Укрсоцбанку. Очолював біржову раду ВАТ «Українська біржа». Мав 8,6% акцій Приватбанку. Заснував кілька фондів та інвесткомпаній, щось прикупив із цього ж пулу, щось втратив…

Загалом маховик бізнесу Ігоря Мазепи крутився швидко і майже рівно до 18 січня 2024 року. У пресі він виступав як великий інвестор, забудовник, благодійник (підтримував українську збірну з веслування).

Список нагород різних рейтингів та номінацій Мазепи займає два десятки рядків: він був найкращим менеджером фондового ринку України у 2007-му, а його компанія Concorde Capital у різні роки – і найкращий брокер, і найкращий банк, і найкраща інвесткомпанія, і найкращий sales-трейдер на ринку України…

На сьогодні Concorde Capital володіє 21,5% медичної мережі «Добробут», стартапом з продажу сільгоспземель KupiPay, заводом «Хайдельбергцемент Україна», компанією «Центр «Сонячне ремесло» з видобутку бурштину, часткою у платформі MakeUp (має ліцензію на видобуток) і багато іншим.

На перший погляд – зразково-показовий бізнес, приклад для багатьох. Але, як це часто буває, за лакованим фасадом ховалися глибокі тріщини.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *