“Євросолідарність” закликала забезпечити повноцінну роботу Верховної Ради

Партія “Європейська солідарність” публічно звертається до голови ВР і керівництва монобільшості з вимогою скликати пленарне засідання вже цього тижня і забезпечити якісний та актуальний порядок денний. Якщо “слуги народу” неспроможні це зробити, варто визнати відсутність монобільшості, переформатувати її і створити коаліцію відповідальності, спроможну повернути субʼєктність і авторитет парламенту.

Про це повідомила пресслужба партії “ЄС”.

Нинішній тиждень став часом нових випробувань для України. Країна, як і в лютому 2022-го, потребує сьогодні концентрації зусиль всіх гілок влади для підтримки ЗСУ і цивільного населення, що страждає від жорстокої агресії РФ.

Особливо відповідальною має бути Верховна Рада України, від якої суспільство чекає професійної і копіткої роботи для посилення сектору безпеки і оборони, нашої зовнішньої підтримки, євроатлантичної інтеграції.

Натомість маємо дезорієнтований і напівспроможний парламент, повна відповідальність за бездіяльність якого лежить на монобільшості та керівництві ВР.

“Слуги” мають припинити блокувати повноцінну роботу парламенту, а уряд – негайно прозвітувати за свою діяльність.

Незважаючи на щоденні російські обстріли мирних міст, знищення цивільної інфраструктури (насамперед енергетичної), владна більшість у Верховні Раді так і не спромоглася зібратися на засідання і обговорити посилення наших фортифікаційних споруд, забезпечення ЗСУ ракетами, снарядами і дронами.

Вимоги патріотичної опозиції зібрати парламент і сформувати актуальний порядок денний ігноруються.

Влада уникає відповіді, яким чином ворогу вдалося завдати енергетичному комплексу значних руйнувань. Хоч представники влади вихвалялися, що виділили десятки мільярдів бюджетних коштів на захист енергетичних об’єктів і побудову укриттів для трансформаторних станцій та інших потужностей.

Незрозуміло, як влада планує ліквідовувати наслідки жорстоких обстрілів і запобігати деградації безпекової ситуації.

“Європейська Солідарність” вимагає терміново зібрати засідання Верховної Ради України для обговорення нагальних питань:

  • Звіту уряду щодо ліквідації наслідків російських атак, посилення ЗСУ, а також контролю за проведенням фортифікаційних робіт та фінансуванням Сил оборони;
  • Формування тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо нагляду за спорудженням фортифікаційних споруд і недопущення зловживань (№10462);
  • Ефективного залучення коштів місцевих громад для підтримки бригад Збройних сил України (№11075);
  • Ухвалення закону про заборону московської церкви в Україні (№8371);
  • Призначення парламентських слухань щодо виконання Україною умов для вступу до Європейського Союзу;
  • Прийняття рішення про повноцінне висвітлення роботи парламенту та допуску журналістів до балкону і кулуарів (№10102, 10107).

Парламент має розпочати розгляд змін до закону про мобілізацію (№10449), щоб запровадити механізми мотивації для мобілізованих і забезпечити заміну захисникам, які тримають фронт понад два роки повномасштабного вторгнення.

Загалом, настав час перейти від одноосібного скликання засідань Головою ВР за командою з президентського офісу до планової роботи. Парламент має збиратися не раз чи двічі на місяць з ритуальною функцією послухати високих гостей, а повноцінно працювати. Повернутися до регламенту роботи ВР, як це було до повномасштабного вторгнення.

Парламент має вже проголосувати за постанову Комітету з питань безпеки, оборони і розвідки щодо відкликання з посади заступниці Голови комітету народної депутатки Безуглої, яка своїми заявами та навіть законодавчими ініціативами дискредитує парламентаризм як такий. У разі чергової відмови ставити це питання на голосування це буде сигналом суспільству, що Безугла діє не сама, а фактично озвучує позицію монобільшості та влади загалом.

20

20

2

2

6

0

34Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *