Як вибрати якісне ліжко

Як вибрати якісне ліжко

Вирішили змінити інтер’єр в спальній кімнаті і не знаєте, як вибрати зручне ліжко? Від конструкції моделі залежить здоров’я і працездатність людини. Щоб купити комфортне ліжко в спальню враховуйте нюанси:

  • розміри спального місця;
  • з якого матеріалу зроблено;
  • тип основи під матрац;
  • інтер’єр спальні;
  • екологічність меблів для спальні;
  • співвідношення габаритів обраного ліжка і спальної кімнати;
  • функціональність.

Розмір

Щоб правильно вибрати ліжко для спальні, врахуйте:

  1. Довжина спального місця дорівнює зросту людини + 10-15 см.
  2. У продажі представлені одномісні, полуторні і двоспальні моделі. Ширину перевірте, розташувавшись на ліжку і закинувши руки за голову. Якщо лікті розміщуються в межах одного спального місця, це ваш варіант.
  3. Висота ліжка буває висока (80-90 см), середня (50 см) і низька (30 см). Зручним визнаний варіант, якщо матрац розташований на рівні колін стоячої поруч людини.

Матеріал і екологічність

Ліжка для спальні роблять з дерева, металу, МДФ або ДСП.

Дерев’яне ліжко екологічно чиста, оброблене спеціальними сумішшю, що захищають від вологи і пошкодження комахами. Зазвичай це універсальні конструкції, зроблені у стилі «класика». Мінус такого варіанта для спальні-велика ціна.

Металеві варіанти для спальні дешеві, для захисту від корозії виробники на них наносять кілька шарів лакофарбової суміші. Вони органічно вписуються в світлі приміщення.

Каркаси для виробів з ДСП і МДФ міцні і легкі, незважаючи на великі розміри. Ціна на такі вироби низька. Недолік конструкцій з синтетичних матеріалів – вони можуть виділяти токсичні пари.

Основа під матрац

Від типу основи залежить, наскільки зручно людина буде розташовуватися на матраці.

Можна купити ліжко з ламелями або каркасними блоками– невеликими рейками, розташованими на однаковій відстані один від одного. Вони забезпечують вентиляцію, добре утримують тіло, не дозволяючи хребту деформуватися.

Пружини надійні, довговічні, але вони затримують вентиляцію.

Сітка міцна, прослужить тривалий час і коштує недорого. Недолік такої підстави – вона швидко деформується, погано зберігаючи форму, а, значить і хребта сплячої людини.

Суцільне полотно з дерева міцне, надійне, але жорстке, и на ньому незручно спати якщо не приділити увагу вибору матраца.

Стилістика приміщення

Можна купити ліжка в спальню в сучасному, старовинному, хай-тек стилі, також на ринку представлені як дорогі так і бюджетні варіанти. У сучасних моделях можуть бути вбудовані шафи, нижні полиці, вони можуть мати кілька ярусів, подіум. Для спальні в стилістиці «Версаль» підійдуть конструкції з кованого металу або різьблені дерев’яні варіанти.

Можна вибрати його в тон інтер’єру або яскраву, оригінальну модель. У першому випадку вона органічно впишеться в стилістику приміщення, у другому стане прикрасою спальної кімнати.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *