НБУ випустив колекцію монет “Щедрик – колядка дзвонів”

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Національний банк України випустив різдвяний набір пам’ятних монет “Щедрик – колядка дзвонів”. Про це повідомила пресслужба НБУ.

– Серія “Українська спадщина” поповнилася набором із трьох срібних пам’ятних монет. Цей набір присвячений всесвітньо відомій колядці “Щедрик” композитора Миколи Леонтовича, – йдеться у повідомленні.

Монети виконані у формі дзвіночків, номінал – 10 гривень. Виготовлені із срібла суперчистоти 999 (маса кожної – 31,1 г). На головній монеті на лицевій стороні – вертеп із різдвяною зіркою, на двох інших зображені янголи, що символізують чистоту та світло Різдва, та рядки із “Щедрика”.

На звороті головної монети – виконання “Щедрика” у Карнегі-холі, на інших – прапори України та США, історичні будівлі Києва та Нью-Йорка і мереживне тло з дзвіночками.

При виготовленні монет було додано кольоровий друк, золоті вставки (не менше 0,003 г золота) та каміння. Дизайн розробляв художній гурт “АртТріум”: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Усього було випущено 5000 наборів.

14 грудня Нацбанк випустив монету, яка присвячена роботі залізничників під час війни.

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *