Гравець збірної України з футзалу Артем Фаренюк: Кожен мріє про звання Чемпіона світу

Фото: t.me/futsal_ua

У місті Ташкент на «Хумо Арена» національна збірна України з футзалу виборола путівку до півфіналу чемпіонату світу, впевнено здолавши збірну Венесуели з рахунком 9:4.

Прийшли до тями після фіаско з Аргентиною

Наша команда розпочинала світовий чемпіонат із розгромної поразки. 15 вересня у стартовому поєдинку підопічні Олександра Косенка в “одну хвіртку” програли команді Аргентини з рахунком 7:1.

Здавалося б, після такого дебюту повинні опуститися руки – як це трапилося з національною командою на ЧЄ-24 та з олімпійською футбольною збірною. Нагадаємо, обидві, програвши “старт” Румунії та Іраку, так і не змогли подолати груповий бар’єр.

А ось наші футзалісти рук не опустили, навпаки – стали творити сенсації одна за одною. В ході турніру були переможені: Ангола, Афганістан, Нідерланди та в 1/4 фіналу – сенсаційна Венесуела. Команда, яка перемогла напередодні зіркову Іспанію!

У матчі з Венесуелою  збірна України протягом всього матчу була кращою. У першому таймі венесуельці намагались наздоганяти наших хлопців, але марно. Рахунок був 5:3 по завершенні половини матчу. У другому ж таймі українці остаточно зняли всі питання з приводу того, хто сильніший, забивши ще 4 м’ячі. Тоді як венесуельці спромоглись лише на 1 гол.

Що цікаво, один з 9 забитих голів на рахунку нашого голкіпера Олександра Сухова. А кращим гравцем команди став Данило Абакшин – він забив 3 голи і віддав дві результативні передачі.

Зараз Україна вже є півфіналістом ЧС, чим і повторила своє ж досягнення 1996 року. В півфіналі нашим гравцям протистоятиме потужна збірна Бразилії, але, схоже, наші гравці на цьому турнірі не бояться нікого.

Завдання, щонайменше, виконали

Про те, де бачать себе гравці нашої збірної з футзалу, кореспонденту Коротко про розповів гравець збірної Артем Фаренюк. 

Гравець збірної Артем Фаренюк. Фото: t.me/futsal_ua

– Артеме, збірна вже у 1/2 фіналі. Як ви оцінюєте такий результат?

– 1/2 – це завдання мінімум, але ми прагнемо більшого. Ми здатні на більше, віддамо всі сили, щоб вийти у фінал чемпіонату світу.

– Як вам взагалі рівень гри суперників? Матчі, мабуть, мають просто неймовірну напругу?

– Чемпіонат світу показує, що рівень суперників високий, і слабких суперників тут немає.

– Як налаштовуєтесь на поєдинки?

– Концентруємось на кожному супернику, його сильних і слабких сторонах.

– Чого очікували від венесуельців?

– Це дуже хороша дисциплінована та фізично сильна збірна.

– Про що мрієте на цьому турнірі?

– Звісно, кожен мріє про звання чемпіона світу.

– Чи встигаєте відновлюватись?

– Так, встигаємо відновлюватись, адже є пауза між матчами в декілька днів.

– Кому присвячуєте свої перемоги?

– Дякуємо ЗСУ, що маємо змогу представляти Україну на чемпіонаті світу, і віддаємо всі сили, щоб порадувати їх і всю Україну своєю грою та результатом.

Де дивитись

Матч 1/2 фіналу чемпіонату світу з футзалу між збірними України та Бразилії відбудеться у середу, 2 жовтня. Початок поєдинку о 18:00 (за київським часом). 

Подивитися гру можна на телеканалі “Супільне Спорт”.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *