Економічне бронювання треба запровадити, але військових не переконати, — міністр фінансів

Фото: Макс Требухов/LB.ua

Економічне бронювання давно треба було запровадити, але воно досі дискутується через позицію військових. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час тематичної дискусії, що проходила в рамках спільного з EFI Group проєкту LB.ua «Нова країна».

– Коли ви спілкуєтесь із військовими, ви їх ніколи не переконаєте, що це потрібно робити. Ніколи. Вони кажуть: давайте ми теж зараз 35 тисяч заплатимо і підемо трошки відпочинемо. І на це питання я не знаю відповіді. Хоча я розумію прекрасно, що відбувається. Оскільки, умовно кажучи, ми бачимо корупцію у ВЛК, ТЦК, на кордонах. Люди ж всі розумні, — сказав він.

Марченко зазначив, що все ж таки бронювання в Україні є, і в рамках нього заброньовано мільйон чоловіків.

– Якби це був дійсно прозорий спосіб, коли ти платиш податки, реєструєшся і це тобі дає як мінімум гарантію, що тебе не спіймають, одразу не «запакують» і не відправлять кудись без твого відома, було б краще, — додав він.

За словами міністра фінансів, дискусія навколо економічного бронювання непроста, тому що має поєднуватись з планами мобілізації.

– Наскільки я розумію, вони (потреби. – Авт.) не повністю закриті, тому питання економічного бронювання досі дискутується, — підсумував він.

  • 26 вересня голова парламентського комітету з економічного розвитку Олексій Мовчан повідомив, що у Верховній Раді досі немає остаточної редакції законопроєкту про економічне бронювання.
  • 18 вересня міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що економічне бронювання може дати державі до 100 мільярдів гривень.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *