Уряд Швеції пообіцяв сприяти поверненню IKEA та H&M в Україну, – Порошенко

Петро Порошенко у Швеції провів зустрічі з керівництвом Ріксдагу, представниками всіх парламентських партій та ключовими міністрами шведського уряду та розповів про підсумки візиту.

Як йдеться у повідомленні на сайті “Європейської солідарності”, політик відзначив лідерську позицію Швеції у допомозі Києву, а також те, що 92% громадян цієї країни беззастережно підтримують боротьбу України.

“У нас дуже насичена міжнародна програма. Чому це важливо саме зараз? Тому що фактично через декілька днів відбудеться зустріч на вищому рівні Європейського Союзу в Гранаді. Де будуть обговорюватись і питання України, перш за все питання початку передвступних переговорів про членство України в ЄС”, – зазначив Порошенко.

Відео дня

Він повідомив, що через декілька днів у Києві також відбудеться Рада міністрів закордонних справ ЄС, де теж будуть обговорювати членство України в Євросоюзі і початок передвступних переговорів. Зараз відбувається формування порядку денного допомоги Україні і тому дуже потрібен “потужний голос, який формулює український інтерес”.

“Питання постачання нам зброї. Хочу наголосити, що одні з найкращих бойових броньованих машин CV 90 постачає нам Швеція. Одну з найкращих артилерійський установок Archer поставляє нам Швеція. Памʼятаєте, наскільки важливу роль відіграли шведські протитанкові засоби NLaw і Carl Gustav? І ми з нетерпінням чекаємо один з найкращих літаків-винищувачів в світі – літак JAS 39 Gripen”, – сказав пʼятий президент.

Він додав, що в Україні очікують на те, що найближчим часом Туреччина ратифікує рішення щодо членства Швеції у НАТО, що “дозволить Швеції розвʼязати руки та прискорити питання постачання для України винищувачів”. 

“Вже зараз можу сказати, що українські пілоти проходять відповідну підготовку”, – повідомив Порошенко.

Політик також розповів, що майже готовий 14-й пакет допомоги для України з боку Швеції, який буде презентований найближчим часом. Швеція також готує окрему програму ще на 6 млрд шведських крон.

На зустрічах з урядовцями Щвеції Порошенко також обговорив перспективи повернення в Україну всесвітньо відомих компаній IKEA та H&M, які після повномасштабного вторгнення призупинили свою діяльність. Однак, як вважає політик, шведський уряд міг би забезпечити цим компаніям страхування ризиків та експортні кредити.

“Я отримав підтвердження, що з боку шведського уряду все буде зроблено. Звичайно, що це буде рішення незалежних бізнесів. Але все буде зроблено для того, щоб і IKEA, і H&M, і інші великі шведські компанії повернулися в Україну і почали працювати”, – сказав Порошенко.

11

11

2

2

1

0

0

1Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *