Тримають небо над Україною: Порошенко передав підрозділам ППО побутові комплекси

Петро Порошенко передав трьом підрозділам протиповітряної оборони прально-душові комплекси.

Відео дня

“Коли питаєш, де фронт, то всі думають, що фронт на Сході та Півдні. Але є ще один — повітряний фронт. І коли вночі в українських містах гучно — це ви чуєте вибухи зенітних ракет наших повітряних сил. Зараз у нашому волонтерському штабі представники трьох військових частин, які тримають небо над Україною”, – розповів пʼятий Президент.

“Хлопці в полях, постійно переміщуються, і мати можливість прийняти душ, випрати однострій, підняти собі настрій — саме те, що їм потрібно. Це те, чим ми можемо віддячити нашій ППО”, – вважає Порошенко.

Фонд Порошенка спільно з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовив для ЗСУ і передав у підрозділи більше 130 лазне-пральних комплексів. Як розповів Петро Порошенко, це означає, що десятки тисяч бійців можуть помитися і випрати речі в гарячій воді навіть на передовій. Адже комплекси – автономні, працюють на твердопаливних котлах і генераторах.

Тут є чотири душові пости, півтори тони води для автономності, котел, щоб за 17 хвилин розігріти до 40 градусів воду. І чотири машини – дві пральних і дві сушильних.

Як розповідають військові, одного бака води вистачає, щоб 25-30 бійців прийняли душ, і до 40 людей можуть випрати одяг. У підрозділах, де є такі лазні, намагаються хоча б раз на тиждень давати бійцям змогу помитися в нормальних умовах.

Цього разу техніку отримали військові 138 зенітно-ракетної бригади, який несе оборону на півдні, 208 полк, яка захищає небо на сході, а також 101 окремий полк звʼязку повітряних сил з Вінниці, який забезпечує захисників неба звʼязком по всій Україні.

“Дякую, хлопці, що закриваєте українське небо від російських орків. Без вас було б набагато важче”, – наголошує Порошенко.

5

5

0

1

1

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *