Путін хоче перетворити російську молодь на ультранаціоналістів

На тлі війни РФ проти України диктатор Володимир Путін посилює не лише внутрішню пропаганду, але й спроби зліпити з юних росіян затятих ультранаціоналістичних патріотів. Чимала частина молоді навіть не пручається.

Головні тези:

  • Молодь РФ, піддавшись впливу кремлівської пропаганди, вірить у брехню про необхідність війни з Україною.
  • Спроби Кремля перевиховати російську молодь є небезпечними та можуть мати фатальні наслідки.
  • Попри це, чимало юних росіян виступають за мирні перемовини з Україною.

Кремль активно виховує нове покоління путіністів

Молоді росіяни доволі часто піддаються впливу кремлівської пропаганди та навіть не намагаються дізнатися правду про реалії війни РФ проти України.

Мар’яна Наумова — одне з найсвіжіших облич пропагандистської машини російського президента Володимира Путіна часів війни.

Вона є ведучою шоу флагманської телевізійної мережі “Первый канал”, яку контролює Кремль, має 85 000 підписників у Telegram, є постійною спікеркою на молодіжних форумах, в університетах і токшоу по всьому світу.

У минулому Наумова пауерліфтерка-вундеркінд із мізерним досвідом у журналістиці, однак це не завадило їй знімати репортажі про більшість головних боїв Росії за мирні українські міста, до прикладу Бахмут та Маріуполь.

У своїх сюжетах юна пропагандистка цинічно бреше, що солдати РФ, мовляв, здійснили вторгнення в Україну, щоб захистити російськомовних, попри те, що насправді вони вбивали, гвалтували на знущалися на невинними українцями.

Наумова є однією з тисяч молодих росіян, які ввійшли в нову систему воєнного часу своєї країни, прийнявши кремлівську брехню як свої власні переконання та гарантуючи, що основну ідеологію Путіна — ультранаціоналістичний патріотизм — поширюватиме нове покоління. Це включає ідею, що Сполучені Штати хочуть знищити Росію і що Росія є жертвою, яка прагне миру, а не агресором. Як і Наумова, вони бачать себе патріотами, які говорять правду, а не знаряддям афери, — пише видання.

Поширити

Ще не все втрачено

Що важливо розуміти, близько 7 із 10 росіян віком від 18 до 24 років — 69% — підтримують війну Росії проти України. На це вказують результати серпневого опитуванням, яке провів “Левада-Центр”.

Попри це, згідно з опитуванням, 66% молодих росіян також підтримують рух до мирних переговорів — це вища частка, ніж загальне населення, з якого лише 50% підтримують рух до таких переговорів.

Де-факто, це означає, що велика частина російської молоді не хоче воювати та проти того, щоб війна проти України продовжувалася.

Сергій Гур’єв, російський економіст, який втік з країни і зараз є деканом Лондонської бізнес-школи, назвав спроби Путіна перевиховати російських школярів “небезпечними”.

Оскільки кордони дедалі частіше закриваються для молодих росіян, а Путін запроваджує цю ідеологічну освіту, ми можемо отримати покоління, яке виховується таким чином, як Путін… З цим доведеться боротися. Однак це не буде просто та швидко.

Поширити

Источник: online.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *