Тамара Лозова: У Міністерстві освіти хочуть виховати з українських дітей московитів у лаптях та косоворотках

Чи важливо чому і як ми вчимо дітей? Так, діти, як пластилін. Що виліпимо, те й матимемо. Як кажуть у народі, що посіємо, те й пожнемо.

Схоже, що у Міністерстві освіти і науки хочуть виховати з українців московитів. Бо знову в українських підручниках лапті, косоворотки, російські приказки, імена, традиції. І це вже не перший скандал з приводу підручників.

У наступному навчальному році мій внук вчитиметься у другому класі. І мене це турбує. Ще й як! Так само, як і пані Ніну, яка пише:" Відстежуючи підручники для майбутнього школяра, знайшла посилання на підручники для 2 класу https://lib.imzo.gov.ua/handle/123456789/11.

Передивилася. Тексти для читання здебільшого підібрані так, щоб відбити в дітей бажання читати (це як мінімум). Однак пройти повз дечого я не в силах. Невже так складно обійтися без персонажів російських народних казок (Баба-Яга в ступі) і мультфільмів (домовьонок Кузя)? Та куди там! Знову "Маша і ведмідь". А щоб не прискіпувалися, Машу автори українізували до Марічки, хоча правильніше було б Марійка. А ще є лапті, підперезані рубахи-косоворотки, червоні сарафани і косинки в горошок…

І все це в підручниках НОВОЇ української школи! Невже хтось щось знає і готує наших дітей до життя в іншій країні?"

Зайшла і я. І маю питання до МОН:

1. Чому нав'язуєте українськам дітям чужу культуру?

2. Чому робите усе можливе, аби шкільна програма була нудною?

3. Чому не включаєте до програми цікаві сучасні оповідання та казки з гарними ілюстраціями? "Незламні мураші" Лариси Ніцой, наприклад?

4. Як могли перемогти у тендері саме такі підручники? Величезні бюджетні кошти йдуть на тендери, друк підручників, винагороду авторам підручників. Хто дав вам право так бездумно розпоряджатися грошима платників податків?

Facebook Ніни Мещанової

Facebook Ніни Мещанової

Facebook Ніни Мещанової

Facebook Ніни Мещанової

Facebook Ніни Мещанової

Facebook Ніни Мещанової

Ты еще не читаешь наш Telegram? А зря! Подписывайся

Источник: obozrevatel.com

Читайте также: Сводки событий от ополчения.
Новости Украины.

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *