Найбільший колапс за 20 років: Боснія і Герцеговина, Чорногорія і частково інші країни залишилися без світла

Уся Боснія і Герцеговина, а також частково Чорногорія, Хорватія й Албанія у п’ятницю, 21 червня, залишилися без світла. Подібної масштабної несправності в цих країнах ще ніколи не було.

Відео дня

Як передає Avaz, відключення електроенергії відбулося о 12:25 (за місцевим часом). Журналісти пишуть, що “впала вся енергосистема“, обміну енергією через мережу не було, тому гідроелектростанції та теплоелектростанції не могли працювати.

Виконавчий директор Чорногорської системи електропередачі Іван Асанович розповів Vijesti, що через збої регіонального масштабу сталася втрата напруги на всій території Чорногорії, окрім півночі, а також місцями в сусідніх країнах – Албанії, Боснії та Герцеговині, на значній частини Хорватії. Причини НП Асанович (станом на 13:00 за місцевим часом) не озвучував.

Хорватський портал Jutarnji List зазначив, що в їхній країні електрика почала повільно повертатися в будинки приблизно через годину після відімкнення. Повністю регіон Далмація мав отримати світло до кінця п’ятниці.

У Dalmacija Danas опублікували “неофіційну, але достовірну інформацію”, що тимчасово електроенергія імпортувалася з Греції. У ЗМІ припускають, що проблеми почалися з Чорногорії під час ремонтних робіт на автомагістралі. Офіційно це поки що не підтверджували.

Як повідомляв OBOZ.UA, поблизу столиці Греції Афін раніше розгорілася масштабна лісова пожежа. Влада закликала місцевих жителів евакуюватися.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

2

0

0

1

2

2

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *