Була побудована у 1625 році: у Копенгагені спалахнула історична будівля фондової біржі. Фото і відео

У Копенгагені, столиці Данії, 16 квітня вранці спалахнула велика пожежа в будівлі копенгагенської біржі Берсен, де знаходяться цінні твори мистецтва. Спіральний шпиль на даху вже обвалився.

Берсен є однією з найдавніших будівель міста і був побудований у 1625 році. Про це повідомляють видання TV 2 Nyheder та ВВС.

Всі, хто був у будівлі, встигли покинути її, а чиновники намагалися врятувати деякі історичні картини. Поліція перекрила прилеглі вулиці та організувала об’їздні маршрути.

Спіральний шпиль, який є головною прикрасою будівлі, опинився у центрі пожежі і незабаром обвалився. Роботу пожежників ускладнює мідна покрівля, яка утримує жар всередині.

Міністр культури Якоб Енгель-Шмідт заявив, що “400-річна датська культурна спадщина згоріла”.

Будівля, побудована в 1625 році, знаходиться за два кроки від датського парламенту Фолькетинг і королівського палацу Крістіансборг. Причина пожежі наразі невідома.

Будинок у стилі голландського ренесансу на міському Слотсхольмені, або палацовому острові, було збудовано на замовлення датського короля Крістіана IV з метою перетворити Копенгаген на великий торговий центр.

На його шпилі було зображено чотири дракони, хвости яких були скручені в спис, і три корони, що символізують тісні зв’язки з сусідами Норвегією та Швецією.

Нагадаємо, у Подільському районі Києва в суботу, 13 квітня, виникла пожежа у нежитловій споруді. Подія сталась поблизу пам’ятника Магдебурзькому праву.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

6

2

2

2

2

6

20Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *