Якщо світ не відкине ”Хезболлу” від ізраїльського кордону, то це зробимо ми, – Ганц

Міністр військового кабінету Ізраїлю Бені Ганц запросив західних дипломатів відвідати Верхню Галілею, яка перебуває під постійними ударами бойовиків ліванської “Хезболли”. Він заявив, що якщо світ не відкине це воєнізоване угруповання від ізраїльських кордонів, Ізраїль зробить це сам.

Відео дня

Слова Ганца процитувало видання The Times of Israel. Журналісти наголосили, що в той час, коли міністр робив свою заяву, на північ Ізраїлю знову летіли ракети “Хезболли”.

“Сирени ракет чути в місті Кірьят-Шмона на півночі Ізраїлю. Приблизно в той же час міністр військового кабінету Бені Ганц, відвідуючи Маалот-Таршиху у Верхній Галілеї, заявив, що запросив провідних західних дипломатів відвідати цей район і усвідомити загрозу, що виходить від “Хезболли”. Він попередив, що “якщо світ не прибере “Хезболлу” від кордону, це зробить Ізраїль”, – зазначено у повідомленні.

В Ізраїлі неодноразово заявляли, що не мають наміру терпіти існування терористичного угруповання на своєму північному кордоні та постійно чекати від “Хезболли” нападу на кшталт того, що влаштували терористи ХАМАС на півдні Ізраїлю 7 жовтня.

Починаючи з того чорного дня в історії Ізраїлю, бойовики “Хезболли” практично щодня атакують населені пункти та військові пости ЦАХАЛ на півночі держави. При цьому, зазначає The Times of Israel, незважаючи на войовничі заяви представників угруповання, вони атакують Ізраїль в обмежених масштабах, вочевидь, побоюючись початку тотальної війни.

Нагадаємо, раніше українці відповіли, кого підтримують у війні Ізраїль-ХАМАС. Згідно з результатами соцопитування, Ізраїлю симпатизують майже 70% громадян України та лише 1% наших співвітчизників підтримують Палестину.

Ще 18% респондентів відповіли, що вони однаково симпатизують обом сторонам. А 12% не змогли визначитися з позицією.

Рівень підтримки Ізраїлю українцями перевищує відповідний показник у тій же Британії чи США: там Ізраїль підтримують менш як половина громадян – 19% та 38% відповідно.

У Росії ж ситуація дзеркально протилежна українській: Ізраїлю там симпатизують лише 6% населення, тоді як 21% опитаних висловлює підтримку Палестині.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

16

16

2

1

2

0

3

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *