Ситуація на фронті, зерновий коридор і розвиток ВПК: Зеленський провів засідання Ставки

У п’ятницю, 4 серпня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Воно пройшло досить напружено і тривало три години.

Відео дня

Учасники обговорили багато питань, що потребували особливої уваги, зокрема ситуацію на фронті, зерновий коридор та розвиток ВПК. Про це глава держави повідомив у Telegram.

Стосовно питань фронту військове командування України заслухало доповіді щодо всіх напрямків. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський відзвітували про наступальні та оборонні операції, забезпечення і логістику.

Учасники засідання також обговорили “зерновий коридор”. Із доповідями виступили віцепрем’єр Олександр Кубраков, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, командувач Військово-Морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа та представники розвідки.

“Розуміємо відповідальність перед світом. Залучаємо максимальну кількість країн регіону для забезпечення глобальної продовольчої стабільності“, – зазначив Зеленський.

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін доповів щодо питання розвитку ВПК.

“Максимально спрощуємо процедури для наших оборонних підприємств, щоб вони займалися зброєю, снарядами, а не паперами”, – пояснив президент.

Також він додав, що учасники засідання Ставки проаналізували застосування високоточної зброї.

“Зараз не час для озвучування деталей. Але результатами задоволені”, – прокоментував глава держави.

Нагадаємо, напередодні у вечірньому зверненні до українців Зеленський повідомив, що на всіх напрямках фронту на сході та півдні нашої країни відбуваються жорстокі бої. Окупаційна армія Росії намагається усіма силами зупинити контрнаступ Сил оборони України, але що б не робив ворог, українська сила домінує.

Президент зазначив, що загалом терористи вже запустили проти України щонайменше 1961 “шахед”, і значну частину вдалося збити, однак, на жаль, не всі. Зважаючи на це, Україна щоденно веде роботу для отримання більшої кількості систем ППО.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– 2 серпня Зеленський відвідав Закарпатську область. Там у місті Берегове він зустрівся із представниками угорської громади та українськими воїнами. Президент подякував угорській громаді за її діяльність під час повномасштабного російського вторгнення, зокрема за уважне ставлення до переселенців із різних регіонів;

– глава держави доручив українським дипломатам зосередитися на пошуку серед країн-партнерів більшої кількості зброї для наших Сил оборони. Зокрема, йдеться про системи ППО, необхідні для захисту неба від російських атак.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та у Viber. Не ведіться на фейки!

4

4

1

2

1

0

1

91Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *