”Крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру”: Зеленський розповів про важливість саміту у Саудівській Аравії

Доля мільйонів людей в Африці, в Азії та в інших частинах світу безпосередньо залежить від того, наскільки швидким буде світ у реалізації української формули миру. Перемога України над агресором, справедливе й чесне завершення війни принесе користь всім, адже поверне спокій міжнародним відносинам та стабільність глобальній безпеці.

Відео дня

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні. Він пояснив важливість саміту у Саудівській Аравії.

Глава держави нагадав, що вже завтра, 5 серпня, в “економічній столиці” Саудівської Аравії – місті Джидда, почнеться зустріч радників глав держав і представників МЗС щодо формули миру України.

“Дуже важливо, що світ бачить: справедливе й чесне завершення російської агресії дасть користь усім у світі. Усім! Звільнення української землі від окупантів – це відновлення повної поваги до міжнародного права й Статуту ООН. Ліквідація всіх створених Росією загроз українській та глобальній безпеці – це повернення спокою міжнародним відносинам і стабільності глобальному життю”, – сказав президент.

Зеленський подякував Саудівській Аравії за наданий майданчик для переговорів.

“Нещодавно відбулася зустріч у такому ж форматі в Копенгагені. Ми крок за кроком рухаємося до Глобального саміту миру”, – наголосив президент.

Він також подякував міжнародним лідерам за підтримку.

“Вдячний усім, хто підтримує Формулу миру та вже долучився до спільних зусиль заради повної реалізації Формули”, – сказав Зеленський.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

5-6 серпня в Саудівській Аравії пройдуть мирні переговори щодо України, в яких візьмуть участь Україна, країни Заходу та ключові держави, що розвиваються, зокрема Індія та Бразилія. Мета зустрічі – зміцнити міжнародну підтримку вимог України зі встановлення миру.

Представники провідних країн обговорять на саміті безпеку України без Кремля. Основна мета – спроба зблизити позиції нейтральних, не західних країн, з українським мирним планом.

У США підтримали мирний саміт без Росії у Саудівській Аравії та наголосили, що Україна повинна відігравати провідну роль, коли йдеться про будь-яке потенційне дипломатичне вирішення цієї війни. У Держдепі заявили, що представники уряду США візьмуть участь у цьому саміті.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

7

0

0

7

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *