Зеленський про скандал із Польщею: не дамо жодним політичним миттєвостям зіпсувати відносини

Україна та Польща разом стали справжнім щитом Європи – від моря до моря – “і жодної тріщини у цьому щиті бути не може“. Політичним моментам не можна зіпсувати дружбу між країнами.

Відео дня

Так президент України Володимир Зеленський відреагував на скандал, який зчинився 1 липня після взаємного виклику послів у МЗС для пояснень. Глава держави також подякував Варшаві за підтримку, яку вона надає Києву. Про це лідер країни написав у Twitter увечері у вівторок.

Зеленський наголосив: свобода кожного в Європі міцніша, коли це спільна свобода всіх.

“Ми в Європі вміємо обʼєднуватися й захищати наші цінності пліч-о-пліч, незважаючи на жодні сезони та настрої, політичні течії та особисті амбіції. Але зараз бачимо різні сигнали, що політика подекуди намагається бути вище єдності, а емоції – вище фундаментальних інтересів народів”, – заявив він.

Президент наголосив, що наша країна бореться за свою свободу і свободу всієї Європи. “І ми вдячні кожному народу, який допомагає. Надзвичайно цінуємо історичну підтримку Польщі…” – написав Зеленський.

Ми не дамо жодним політичним миттєвостям зіпсувати відносини між українським і польським народами, а емоціям точно варто охолонути. Свобода й благо наших народів, цінності нашої Європи та перемога над спільним російським ворогом – понад усе”, – підсумував гарант.

Як писав OBOZREVATEL:

– Скандал розпочався з того, що голова офісу з міжнародної політики президента Польщі Марчін Пшидач висловився про нібито “невдячність” з боку України за допомогу Варшави.

– 1 серпня представник нашого МЗС Олег Ніколенко повідомив, що через заяви Пшидача до міністерства було запрошено посла Польщі Бартоша Ціхоцького. У відповідь польське МЗС викликало в резиденцію зовнішньополітичного відомства українського посла Василя Зварича.

– Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький відреагував на ситуацію досить різко. Він заявив, що виклик польського представника до Міністерства закордонних справ України був помилкою української сторони, яка більше не має повторитись.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

2

2

0

0

2

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *