Росія замінувала підходи до українських портів для підриву цивільних суден – представник США при ОБСЄ

Росія розмістила додаткові морські міни у наближенні до українських портів із заявленою метою. Влада РФ, ймовірно, може використовувати ці міни для нападу на цивільні судна і потім звинуватити в цьому Україну.

Відео дня

Про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у вівторок, присвяченого російському ракетному терору проти України. Вона засудила удари армії РФ територією України.

“Минулого тижня Сполучені Штати поділилися з міжнародним співтовариством інформацією з попередженням, що Росія має намір розширити атаки на українські зернові об’єкти. Росія саме так і зробила. Ми вважаємо, що Росія може здійснити атаки на цивільне судноплавство в Чорному морі. За нашою інформацією, Росія встановила додаткові морські”, – повідомила вона.

На думку американської сторони, це “скоординовані дії Росії з метою обґрунтувати будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі, а потім звинуватити в цих діях Україну”.

“Засудивши Росію за бомбардування українських портових міст та експортної інфраструктури, ми повинні залишатися пильними щодо того, як Росія намагається розширити конфлікт і продовжувати звинувачувати інших у своїх несумлінних діях”, – заявила Брукер.

Представниця США виступила із засудженням атак Росії на українські порти та інфраструктуру, яка відіграє важливу роль в експорті зерна. Особлива увага була приділена тому, що такі атаки проводилися після того, як Україна залишила Чорноморську зернову ініціативу, яка мала величезне значення для продовольчої безпеки регіону.

Також Брукер засудила ракетні обстріли центру Одеси та пошкодження щонайменше 29 історичних пам’яток, включаючи Спасо-Преображенський собор Української православної церкви, “яка канонічно підпорядкована Московському патріархату – тій церкві, яку Росія нібито захищає”.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

Росія починаючи з 18 липня активізувала атаки у південних областях України. При ударах по Одесі та іншим районам Росія використовує значну кількість ракет типу AS-4 Kitchen (Х-22) вагою 5,5 тонн, призначених для знищення авіаносців.

Україна вже запропонувала ЄС вивозити зерно за новим маршрутом. Він передбачає експорт із країн Балтії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

0

0

0

0

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *