”Усі ми – громадяни України”: Зеленський в Береговому зустрівся з представниками угорської громади. Фото і відео

У середу, 2 серпня, президент України відвідав Закарпатську область. Там у місті Берегове він зустрівся із представниками угорської громади та українськими воїнами. Це була перша зустріч у такому форматі.

Відео дня

Під час неї Зеленський подякував угорській громаді за її діяльність під час повномасштабного російського вторгнення, зокрема за уважне ставлення до переселенців із різних регіонів. Про це повідомляє Офіс президента та Telegram-канал глави держави (щоб подивитися фото та відео, доскрольте сторінку до кінця).

“Усі ми громадяни України: і етнічні угорці, і етнічні українці, і всі інші наші національні спільноти. Усі ми захищаємо нашу державу, усі ми допомагаємо нашим воїнам – усім нашим героям. Дякую нашим захисникам і захисницям! Дякую угорській громаді та всьому Закарпаттю за поважне й дбайливе ставлення до переселенців, за те, що ви так приймали всіх наших людей!” – написав гарант.

Він додав, що країна-агресор Росія становить загрозу всім, хто цінує свободу і спокій, вона принесла страждання народам значної частини Європи: українцям, угорцям, полякам, чехам та іншим.

“Наш спільний ворог органічно не сприймає ідеї рівності, поваги, ідеї однакової свободи для всіх людей і для різних спільнот. Там, у їхній хворій голові, завжди хтось має бути рівнішим за іншого. Хтось когось підкорює, хтось поневолений. І завжди саме такий баланс у їхній історичній суті, сенсі їхнього підходу до людей. Така в них система. Цього разу перемога України врятує абсолютно всіх у Європі завдяки міцності наших героїв”, – зазначив Зеленський.

Президент також розповів про роботу над Українською доктриною – документом, який окреслить ключові напрями трансформації нашої держави. Він підкреслив, що розраховує на участь кожної української спільноти й громади у підготовці цієї доктрини.

А міський голова Берегового Золтан Баб’як нагадав, що Володимир Зеленський використовував угорську мову у новорічному зверненні. “Ви – перший президент України, який використовував нашу рідну мову у зверненні. Було дуже приємно це чути! Дякую за те, що ви знайшли можливість зустрітися з нами”, – сказав чиновник. 

Президент також вручив військовослужбовцям, які були присутні на зустрічі, державні нагороди: ордени “За мужність” IIІ ступеня та медалі “За військову службу Україні” й “Захиснику Вітчизни”.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент Володимир Зеленський прибув на Закарпаття, щоб разом із керівниками області обговорити ключові напрями його розвитку. Одним із таких стане видобуток солі з родовища на межі українсько-румунського кордону, яке після сильних повеней у стані занепаду.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads і Viber. Не ведіться на фейки!

2

2

0

0

0

0

0

1Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *